HAR DU NYLIG OPPLEVD SEKSUELLE OVERGREP?

Har du vært utsatt for voldtekt eller andre seksuelle krenkelser kan du kontakte overgrepsmottaket/enheten. Mottakene tilbyr medisinsk hjelp og rådgivning etter overgrep. Tilbudet er åpent hele døgnet, er gratis, uavhengig av politianmeldelse og de har taushetsplikt.

I Trøndelag er overgrepsmottaket lagt til mottaket ved Sykehuset Levanger (tlf: 740 80 000) og overgrepsenheten ved St. Olavs hospital Trondheim (tlf: 725 71 212). Du trenger ikke henvisning for å ta kontakt, og du kan selv bestemme om du vil ta imot deler eller hele tilbudet til overgrepsmottaket.

Har overgrepet nylig skjedd?

 • Be om hjelp. Rop på noen som går forbi, eller ring til noen du har tillit til. De kan hjelpe med å kontakte overgrepsmottaket/enheten, hvis ikke du orker å gjøre det selv.
 • Du trenger ikke ha synlige skader, eller være edru, og det trenger ikke å ha skjedd et fullført samleie for å komme til overgrepsmottaket/enheten.
  Et forsøk, eller annen seksuell krenkelse er nok til å ta kontakt med oss.
  Ingen har rett til å krenke deg.
 • Det er viktig at du ikke dusjer, vasker deg, spiser eller drikker etter et overgrep. Da kan man sikre mest mulig bevis hvis du senere ønsker å politianmelde det som har skjedd.
 • Av samme grunn er det viktig at du har på, eller tar med deg de klærne du hadde på når overgrepet skjedde. Det er også fint om du kan ta med rent tøy til bruk etter undersøkelsen.
 • Vit at du kan ta kontakt med overgrepsmottaket/enheten selv om du har dusjet etter overgrepet.
 • Du er ikke nødt til å anmelde det som har skjedd for å komme.
  Overgrepsmottaket/enheten vil ta godt vare på deg, og du kan ha med deg noen, hvis du ønsker det.